logo

Elazığlılar ELFED’in muhteşem iftar programında buluştu.

Elazığlılar ELFED’in muhteşem iftar programında buluştu.

Elazığlılar ELFED’in muhteşem iftar programında buluştu.


Federasyonumuzun iftar programı 350’yi aşkın davetlinin katılımıyla Akgün Otelde gerçekleştirildi. Federasyon çatısı altında birleşen 12 derneğimizin yönetim kurulu üyeleri ile Elazığlı çok sayıda işadamı, bürokrat akademisyenleri bir araya getiren programda İstanbul Milletvekili Sn. Mustafa Ataş, Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, Elazığ Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol ve İstanbuldaki Elazığlı Kaymakamlar, Emniyet Müdürleri, Hakimler, Savcılar, Doktorlar, Okul Müdürleri, Sanatçılar ,Bürokratlar; Osman Benzeş, Mehmet Gül, Hikmet Demirel,Necdet Ulucan, İbrahim Taşel, Şeref Özgencil, Mehmet Özcan, Murat İnce, Yusuf Uğur gibi bir çok iş adamı, Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Sıtkı Zeybel, Avcılar, İskenderun, Yalova Adana, Kocaeli, Bartın Elazığ dernek başkanları gibi isimler iftar sofrasında buluştu.


Programda bir konuşma yapan Federasyonumuz Genel Başkanı Faik İçmeli “ELFED’in hayata geçirilmesinin tüm Elazığlı hemşehrilerimiz arasında birlik ve beraberliğinin perçinlenmesi açısından son derece bir adım oldu. İstanbul’daki 12 derneğimizin öncülük ettiği bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için ben ve yönetimdeki arkadaşlarım büyük bir gayretle çalışıyoruz. Amacımız İstanbul ilinde devasa bir şehirde hemşerilerimiz arasında birliği beraberliği, dayanışmayı, kardeşliği sağlamak. Sizlerinde desteği ile inşallah bu işi başaracağız, bunu ihtiyaç var. Federasyonumuzun kuruluş aşamasındaki süreçten bu zamana kadar da iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum .” dedi.


“Bizim üst kimliğimiz Elazığlı olmaktır” diyen İçmeli, “Açıkça ifade etmeliyim ki din, dil, ırk, mezhep, siyasi görüş, parti ikinci planda, bizim üst kimliğimiz Elazığlı olmaktır. Elazığ kimliği bizi birleştiren kimliktir. Herkese saygımız var. Biz bu duygu ve düşüncelerle bu işe soyunduk” diye konuşan İçmeli. “ Federasyonun Elazığlıların birlikteliği için ne kadar önemli olduğu kurucu derneklerimiz dışında bugün bizi yalnız bırakmayan Avcılar, İskenderun, Yalova Adana, Kocaeli, Bartın derneklerimizin başkanları gösterdi, onlara mesafe tanımaksızın yanımızda oldukları için yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah bu çatı yakın zamanda çok daha büyük birlikteliklerin merkezi olur.” dedi.


Federasyon Başkanımızın konuşmasının ardından çalışmalarında göstermiş olduğu üstün başarıları ile gurur duyduğumuz, hemşehrimiz, İstanbul Elazığlılar İl Dernekler Müdürü Eyüp Ergül’e Federasyonumuzun kuruluş çalışmalarında sunduğu katkılardan dolayı Genel Başkan Faik İçmeli tarafından plaket verildi.

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.