logo

“Elazığlılar Dinliyor” Panelinin İlki Yapıldı

“Elazığlılar Dinliyor” Panelinin İlki Yapıldı

Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından düzenlenen ”Elazığlılar Dinliyor” panelinde, eğitim sistemi tartışıldı. Akgün Otel’de düzenlenen panelin oturum başkanlığını, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi aynı zamanda ELFED Projeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayım YORGUN panelin sunumunu ise ELFED Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat ÖZTÜRK yaptı. ÖZTÜRK ellerinde büyüdüğüm dediği TAŞEL ve BALIBEY ‘i sunarken duygusal anlar yaşadı.


ELFED Genel Başkanı Faik İÇMELİ de bir açılış konuşması yaparak “Elazığlılar Dinliyor” panelinin ilkinin gerçekleştirdiklerini konusunda uzmanlaşmış hemşerilerimizle bu programların devam edeceğini belirtti. Gelen konuklara ve misafirlere teşekkür ederek “Birlikte Varız” dedi.


Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından düzenlenen ”Elazığlılar Dinliyor” panelinde, eğitim sistemi tartışıldı. Akgün Otel’de düzenlenen panelin oturum başkanlığını, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayım YORGUN yaptı. Panele, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ömer BALIBEY, Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim TAŞEL ve Elazığ Milli Eğitim Müdürü Aziz YENİYOL da konuşmacı olarak katıldı.


BALIBEY, panelde yaptığı konuşmada, şimdiye kadar 16 bakanla çalıştığını, 16 kez eğitim sisteminin değiştiğini söyledi. Eğitim sistemiyle çok oynandığını savunan BALIBEY,, ”Sistemle çok oynadığımız zaman başarı elde edemiyoruz. Eğitimin sıkıntısı bence bu. Nitelikli insan yetiştiremiyoruz” dedi.


İbrahim TAŞEL ise eğitimin temelde bir felsefe üzerine kurulması durumunda anlam ifade edeceğini belirtti. TAŞEL, Türk eğitim sisteminin temel eksikliğinin kağıt üzerinde en mükemmel şekilde hazırlanan unsurların uygulamaya geçirilememesi olduğunu savunarak, eğitimde yapılan değişikliklerin gelişmeye yönelik olması durumunda bir anlam ifade edeceğini kaydetti. 


Oturum başkanı Sayım YORGUN ise eğitimin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın tartıştığı bir mesele olduğunu dile getirerek, Türkiye’de eğitim ve siyaset ilişkisinin sorunlu olduğunu ileri sürdü. Elazığ Milli Eğitim Müdürü Aziz YENİYOL da Elazığ’daki eğitime ilişkin sayısal veriler paylaştı. Konuşmaların ardından, konuşmacılara plaket verildi. 


Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.