logo

ELFED ' TEN MUHTEŞEM KAHVALTI.....

ELFED ' TEN MUHTEŞEM KAHVALTI.....

Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) olarak, uyguladığımız kapsamlı projeler yanında yıl içerisinde bir dizi sosyal ve kültürel etkinlikleri de gerçekleştirmekteyiz. Bunlardan biri de Elazığlı olup İstanbul’da görev yapan farklı meslek gruplarına mensup hemşehrilerimizle bir araya gelmek maksadıyla yine İstanbul’un  değişik güzel mekanlarında kahvaltı ikramında bulunmaktır.

Geçtiğimiz yıl bu anlamda Hukukçular (Hakim, Savcı, Avukat), her kademedeki eğitimciler, her kademedeki sağlık çalışanları adına kahvaltılar düzenlenmiş ikram sonrası mekandan ayrılma esnasında ayrıca Federasyonumuzca hazırlanan çeşitli kültürel, sanatsal armağanlarla uğurlanarak olumlu intibalar yaratılmıştı.

Bu yıl da, 28.Şubat.2016 tarihinde İstanbul’da yaşayan tüm Elazığlı müzik sanatçıları (Solistler), ayrıca Elazığ, Elazığlılar ve Elazığ müzik kültürü ile bir şekilde ünsiyeti, muhabbeti olan; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Kerkük, Malatya, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Sivas, Gümüşhane, Kars, Ağrı, Van, Hakkari, Bingöl, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay, Kayseri, Rumeli gibi il ve bölgelerden  sanatçılar davet edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT Kurumuna mensup ve dışarıda serbest çalışma yapan ülkemizin bir çok tanınmış 70 sanatçısı Akgün İstanbul Oteldeki kahvaltıya katıldı.

Kahvaltıya sanatçılarla birlikte ELFED Yönetim Kurulu üyeleri ve Federasyona bağlı 14 Dernek başkanı da katıldı.

ELFED Genel Başkanı Sayın Faik İÇMELİ, Genel Sekreter Kazım Gökhan ELGİN, Kültür Sanat Danışmanı Salih TURHAN ve TRT Kurumu Koro şefi Zafer GÜNDOĞDU’nun kısa konuşmalarıyla sıcak, samimi bir atmosfer oluştu.

Kahvaltıya katılan sanatçılardan bazıları Selahattin ALPAY, Bedri AYSELİ, Esat KABAKLI, Elvan SEVİM, Zafer GÜNDOĞDU, Yavuz DEĞİRMENCİ, Oktay ERTUĞRUL, Umut AKYÜREK, Bülent SERTTAŞ, İzzet YILDIZHAN, Aydın AYDIN, Ender BALKIR,  Celal ÖZER, Uğur KAYA, Asım KUZULUK, Oktay GÜRTÜRK, Rüstem AVCI, Süleyman YILDIZ, Hamza BULUT

Kahvaltı sonrası ise Koro şefi Zafer GÜNDOĞDU yönetiminde  saz eşliği olmadan oluşturulan koro ile  Elazığ’ın “Dağlar dağımdır benim” türküsü seslendirildi.

Söz konusu kahvaltı programı, Kanal Fırat. Kanal 23, İstanbul ibb tv, A haber, İhlas haber ajansı tarafından çekimler canlı ve daha sonra banttan yayınlamak üzere Sanatçılar ile özel röportajlar yapıldı, yaklaşık 110 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen kahvaltıda hem ülkemiz hem de sanatçılar adına birlik beraberlik mesajları verildi. Dolayısı ile hem ELFED Yönetimi ve Dernek başkanları hem de katılan sanatçıların mutluluk duyguları ile kahvaltı sona erdi.

 

 

 

 

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.