logo

ELAZIĞ BİSİKLET DAĞITIM TÖRENİ

ELAZIĞ BİSİKLET DAĞITIM TÖRENİ

26.03.2016 - Elazığ Valiliği himayesinde, Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) ve Veloturk işbirliği ile 8-12 yaş grubu çocuklar için 500 adet bisiklet dağıtım töreni gerçekleşti. Bisiklet verilecek öğrenciler, 91 farklı okuldan ihtiyaç sahibi  olan öğrenciler arasından seçildi. Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu’n gerçekleşen dağıtım törenine, Vali Murat ZORLUOĞLU, Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Milli Eğitim Müdürü Ahmet BAĞLITAŞ, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin DEMİRDAĞ, ELFED Genel Başkanı Faik İÇMELİ, Veloturk üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Halk oyunlarıyla başlayan tören ELFED Genel Başkanı Faik İÇMELİ’nin yaptığı açılış konuşmasında;  Şu günlerde yaşadığımız acılar karşısında Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlerin hesaplarını bozsun diyerek  8-12 yaş grubu çocuklar için 500 adet bisiklet dağıtımının hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Vali Murat ZORLUOĞLU ise, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ve insanlarımızın daha fazla spor yapmaları ve hareket etmelerini önemsiyoruz ve bunu gerçekleştirmek içinde bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Bisiklet kullanımı da bu manada çok önemli bir yere sahiptir. İlimizde bisiklet kullanımını çocuk ve gençlerimiz gerekse büyükler arasında yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde sağlık bakanlığımız tarafından bir proje başlatılmıştı. İnşallah bu yılda devam edecek. O çerçevede yine çocuk ve gençlerimizi bisikletlerle buluşturacağız” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Yanılmaz, Elazığ’ın sadece Elazığ’da yaşayanlardan ibaret olmadığını belirterek, “İl dışında Elazığ’da yaşayanların 5 misli hemşerilerimiz var. Yurt içinde ve dışında yaşıyor olmakla birlikte kalbi, gönlü, hevesi, arzusu ve muhabbeti Elazığ ile olan hemşerilerimiz var. Bu hemşerilerimizin varlıkları dahi burada bize güç veriyor. Onlarla onur duyuyoruz. Bu şekildeki destekler ve organizasyonlar Elazığ dışında yaşayan hemşerilerimizin bir araya gelmesine vesile olan organizasyonlardır”dedi.
                Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu, Başkan Yanılmaz, ELFED Genel Başkanı İçmeli ve diğer protokol üyeleri çocuklara bisikletlerini verdi. 

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.