logo

GİRİŞİMCİ KENTE DOĞRU PROJE YARIŞMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.

GİRİŞİMCİ KENTE DOĞRU PROJE YARIŞMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.

Elazığ’da uygulanmasına başlanan ‘Girişimci Kente Doğru’ projesi kapsamında ‘Liseliler Girişimcilik Yarışması’ finali Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yarışmada birinciliği Nisanur Orhan’ın “Anne Kantinleri” isimli projesi kazandı.

Elazığ’da girişimcilik kültürünü geliştirmek üzere hazırlan proje kapsamında gerçekleştirilen ve liseli gençlerin yarıştığı proje yarışmasının finali Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de yapıldı.

Final programına Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş,İTÜ Rektörü aynı zamanda ELFED Danışma Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol, İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Tayfun Kındap ,ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Sayım Yorgun,ELFED Genel Başkan Yardımcısı Fethi Altunyuva,ELFED Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Özay, jüri üyeleri, bazı daire müdürleri,Dersaadet Dernek Başkanı Asım Gürgöze ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Final programının açılış konuşmasını yapan ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli, “Proje 5 Nisan’da başladı. Proje kapsamında 60 saatlik bir eğitim verildi. Biz ELFED olarak bu tür projelere çok ciddi anlamda önem veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, başta kanser hastalarının moral ve motivasyonlarını artırmayı amaçlayan ‘Yüksek Moral Evleri’, ‘Elazığ’a Akvaryum Yapılması’, ‘Halk Gazetesi’ gibi toplam 13 proje hakkında hazırlayıcıları tarafından sunumlar yapıldı. Öğrencilerin sunumları sırasında Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve salonda bulunanlar, merak ettikleri konular hakkında sorular sorarak yanıt aramaya çalıştılar.

Projelerin sunumunun ardından jüri üyeleri değerlendirmede bulundu. Değerlendirme sonucu Nisanur Orhan’ın “Anne Kantinleri” isimli projesi birinciliğe layık görüldü.

Proje kapsamında dağıtılacak olan ödül ilk etapta 5 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Ancak bu miktara ilave olarak Elazığlı iş adamı Osman Benzeş de 10 bin TL’lik ödül vereceğini açıkladı. Yarışmada dereceye gireceklere parasal ödüllerin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde girişimcilik eğitimi verilecek ve birinci olan girişimciye ve projesine, İTÜ Çekirdek’in kriterlerine uyması ve ARI Teknokent yönetimi tarafından uygun bulunması halinde, İTÜ ve İTÜ Çekirdek tarafından projenin ticarileştirmesine destek hizmeti verilecek.

Ayrıca ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli Kanal Fırat Televizyonu canlı yayınına katılarak Federasyonun çalışmalarıyla ilgili bilgiler veririken ,ELFED Genel Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Sayım Yorgun ise Kanal 23 televizyonu canlı yayınına  katılarak  projenin finali hakkında düşüncelerini paylaştı.

 

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.