logo

BİNLERCE KİŞİ ŞEHİTLERİNE YÜRÜDÜ!

BİNLERCE KİŞİ ŞEHİTLERİNE YÜRÜDÜ!

Sarıkamış Şehitleri 100. yılında düzenlenen etkinliklerle anıldı.

 Programa Türkiye’nin muhtelif illerinden binlerce vatandaş katıldı. Kızılçubuk meydanındaki tören Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program yapılan toplu duanın ardından tekbirler eşliğinde yürüyüş ile start aldı.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan binlerce kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış'ın Kızılçubuk Meydanında buluştu. 'Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde' sloganıyla düzenlenen yürüyüşe TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK,İçişleri Bakanı Efkan ALA, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN , Yunus KILIÇ, Kars Valisi Günay ÖZDEMİR, Kars Belediye Başkanı Murtaza KARAÇANTA,Sarıkamış Kaymakamı Muhammed GÜRBÜZ,ELFED Genel Başkanı Faik İÇMELİ, ELFED Genel Sekreteri Kazım Gökhan ELGİN, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kurum ve kuruluşları ile öğrenciler katıldı. 

Dualarla başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayraklar açarak -10 derece olan soğukta yürüyüş yaptılar. Zorlu yürüyüşe katılanlar 8,4 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki tören alanına geldiler.

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.