logo

MUHTEŞEM ÖDÜL TÖRENİ.........

MUHTEŞEM ÖDÜL TÖRENİ.........

   Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından düzenlenen Harput-Elazığ Türküleri Beste Yarışması’nda dereceye giren sanatçılar ödüllerini aldı. Ödülle layık görülen besteler, aralarında Fatih KISAPARMAK , İzzet ALTINMEŞE VE Selahattin ALPAY gibi ünlü isimlerinde bulunduğu sanatçılar tarafından seslendirildi.
ELFED tarafından düzenlenen Salih TURHAN tarafından projelendirilen  Harput-Elazığ Türküleri Beste Yarışması’nda ödüle layık görülen sanatçılara, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Milletvekili olan  Mustafa ATAŞ,CHP Milletvekili Ali ÖZCAN, AKP Elazığ Milletvekil Metin BULUT,eski Bakan Mehmet AĞAR,İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Cüneyt YILMAZ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan ÇOLAKKADI,İstanbul Vali Yardımcıları Faruk ERASLAN ve Haluk NADİR,Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler,Kartal Kaymakamı Cemil AKSAK,Maltepe Kaymakamı Necip ÇAKMAK,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN,Üsküdar Emniyet Müdürü Gürhan KAYA,ELFED Genel Başkanı Faik İÇMELİ ve ELFED Danışma Kurulu Üyeleri ,Dernek Başkanları ,ELFED Yönetim Kurulu ÜYELERİ  çok sayıda davetli katıldı.

  Programın ödül töreni kısmını ELFED Genel Sekreteri Kazım Gökhan ELGİN ve ELFED Genel Sayman Rabia BABAOĞLU sundu.Programın teşekkür konuşması yapan ELFED Genel Başkanı Faik İÇMELİ, “Kimliğini taşıdığımız, iftihar ettiğimiz bugünkü Elazığ şehri, bilindiği üzere tarihi sırtında taşıyan bin yıllık Harput şehrinin mirasçısı olarak, insanı ile, kültürü ile, sanatı ile öne çıkan 140 yıllık kadim bir şehir. Elazığ kültür ve sanat açısından potansiyeli olan bir merkez ancak yeni değerler katmak zorundayız” dedi.
  Konuşmanın ardından yarışmaya destek veren yönetici, bürokrat ve sanatçılara teşekkür belgesi verildi. Yarışmada birinci olan Arif ÇELİK, ikinci olan Veysel AYDIN ve üçüncü olan Mehmet ÜÇER’e ödülleri takdim edildi. Yarışmanın konser sunumunu  Ali GÜRLÜ , şefliğini de Uğur KAYA’nın yaptığı Harput-Elazığ Türküleri Beste Yarışması Eserlerini  ise  Adile Kurt KARATEPE,Adnan ÇİLESİZ,Bakır KARADAĞLI,Ender BALKIR,Fatih KISAPARMAK,Gürkan SORAN,Hasan ÖZTÜRK,İzzet ALTINMEŞE,Mehmet DEMİRBAĞ,Mehmet ÜÇER,Mürsel SİNAN,Salih TURHAN,Selahattin ALPAY,Turgay COŞKUN,Zülfü DEMİRTAŞ tarafından seslendirildi.Katılımın çok yüksek olduğu geceyi,hemşerilerimiz büyük bir ilgi ve memnuniyet ile dinledi. Konser gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdikten sonra hemşerilerimize gecenin anısına bestelenen ve konserde okunan  eserlerin CD ‘si dağıtıldı.

 

 

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.