logo

ELAZIĞ TANITIM GÜNLERİNİN AÇILIŞI 5 EYLÜL CUMA GÜNÜ YAPILDI.

ELAZIĞ TANITIM GÜNLERİNİN AÇILIŞI 5 EYLÜL CUMA GÜNÜ YAPILDI.

İstanbul'da yaşan Elazığlılar ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören “Elazığ Tanıtım Günleri” açılış programını Bünyamin EROĞLU ve Birsen KUZUCANLI gerçekleştirdi. Program  Türk Halk Müziği sanatçısı Esat KABAKLI'nın verdiği konser ile açıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe  İstanbul Milletvekili Mustafa ATAŞ, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay ALPAY, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ,Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ,Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI,Kars Valisi Günay ÖZDEMİR,Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin DEMİRBAĞ,Ümraniye Kaymakamı Muammer GÜLER,Çerkezköy Kaymakamı Metin KUBİLAY, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet KARACA, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ejder AÇIKKAPI, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet AKTAŞ, ETSO Başkanı Ali ŞEKEDAĞ, Palu Kaymakamı Mehmet Fatih ÇİÇEKLİ, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir IRMAK , Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Suat ÖZTÜRK , Ağın Belediye Başkanı Yılmaz SERTTAŞ Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail ERDEM, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf UÇAR,Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz YENİYOL , Elazığ Eski AK Parti Belediye Başkan adayı Metin BULUT,Elazığ Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak SOYLU ,Bürokratlar,İşadamları,sanatçılar,ELFED Yönetim Kurulu ve Dernek Başkanları tam kadro katıldı.

Feshane Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ, Elazığ'ın tarih, kültür ve maneviyat şehri olduğunu söyledi. 

Elazığ Tanıtım Günleri'nin yiyecek ve içeceğin dışında bölgenin tarihsel ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması açısından önemli olduğuna değinen DEMİRBAĞ;

"Elazığ'ın dışarıda gerçek manada önemli özelliklerinin tanıtılması açısından bu etkinlik günleri, önem arz ediyor. Temennim tanıtım günlerinin yıllarca sürmesidir" diye konuştu. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa ATAŞ Elazığ'dan İstanbul'a gelerek tanıtım günlerine katılan herkesi kutladığını belirterek;

"Sivil toplum çalışmaları zordur. Tanıtım Günlerinde de gönüllülerin desteklemesi önemli. Etkinliğin organizasyonunu üstlenen Elazığ Dernekleri Federasyonunun yaşaması için de gerekli desteği vermenizi rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

ATAŞ; kendilerine stant ayrıldığı halde gelmeyen ve böyle güzel bir organizasyona destek vermeyen Elazığ’lı firmaları kınadığını da sözlerine ekledi. 

Belediye Başkan Mücahit YANILMAZ’da; “Kadim bir şehir olan Elazığ’dan Kadim bir şehir olan İstanbul’a geldiklerini” belirttİ.Elazığ Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik İÇMELİ ise 7 Eylül'e kadar sürecek Elazığ Tanıtım Günleri ile Elazığ'ın kültürünü, geleneklerini, yemeklerini İstanbul'da yaşayan insanlara anlatmak ve kültürel bir köprü kurmayı amaçladıklarını dile getirdi. Valilik, Belediye ve ETSO’ya katkılarından dolayı teşekkür eden İÇMELİ özel olarak organizasyona çok önemli emek ve destek veren ETUDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Burak SOYLU’ya özel teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından programa katılan protokol ve ELFED Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek başkanları kurdeleyi keserek etkinliğin resmi açılışını yaptı. Daha sonra gelen konuklara ELFED stantında hedik ikram edildi.

 

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.