logo

ELFED HARPUT SENFONİSİ İLE MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTI.

ELFED HARPUT SENFONİSİ İLE MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTI.

ELFED 2,5 Yıllık dönemde yaptığı proje ve etkinlikler ile 2015 yılının son basamağı olan Harput Senfonisi Konseri ile başarı ivmesini yükseltti.26 Aralık Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşen muhteşem konsere ilgi yoğun oldu.

Elazığ müziğini yerel olmaktan çıkarıp dünyaya duyurmayı amaçlayan Elazığ Dernekler Federasyonu ve Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı’nın girişimleriyle oluşturulan Harput Senfoni Orkestrası 3. Konserini İstanbul’da verdi.
Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İÇMELİ ile Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Başkanı Mehmet ÇAĞLAR’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen konsere ilgi oldukça yoğun oldu. Konsere İstanbul Milletvekili Mustafa ATAŞ, Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU ve eşi, Elazığ Milletvekilleri Tahir ÖZTÜRK,Metin BULUT,Ömer SERDAR,Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ,Eski Bakan Mehmet AĞAR,Vali Yardımcımız Faruk ERASLAN, Filiz AKIN, Bülent ERSOY,Kardiyolog Canan KARATAY, gazeteci Taha AKYOL,bürokratlar ,İşadamları ,sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı.
Uzun bir çalışmanın ürünü olan Harput Senfoni Orkestrası, Elazığ Müziği ile klasik müziği birleştirerek eşsiz bir çalışma ortaya koydu. Ünlü Şef Bujor Hoınıc katkılarıyla oluşturulan Harput Senfoni Orkestrası Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Devlet Halk Dansları Grubu ile birlikte konser verdi. Oldukça beğeni toplayan Harput Senfoni Orkestrası davetlilerden bol bol alkış aldı.
Harput Senfoni Orkestrası’nın oluşturulmasıyla ilgili konuşan Elazığ Dernekler Federasyonu Kültür Sanat Danışmanı Salih Turhan:

“Bilindiği üzere Harput Elazığ musiki konusunda Türkiye’de çok özel bir yere sahip. Eserlerinin niteliği itibarıyla çok zengin bir musiki. Daha önce yerelde ve ulusalda çok başarılı çalışmalar yapıldı. Elazığlı sanatçılar, Elazığlı kurumlar çok başarılı çalışmalar yaptı. Daha sonra ise Ankara’da bulunan Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı, İstanbul’da bulunan Elazığ Dernekler Federasyonu kapsamlı kültürel projeler gerçekleştirdi. Bugün ki Harput Senfoni Orkestrası projesi ile Elazığ Musiki yerel bölgesel ulusal düzeye taşıdık. Şimdi ise bunu dünyaya açacağız…” dedi.

Harput Senfoni Orkestrası’nın hayata geçirilmesi ve gecenin İstanbul’da düzenlenmesine öncülük eden ve büyük emek harcayan ELFED Başkanı Faik İÇMELİ ise;

“Bu program Harput Senfoni Orkestrası’nın 3. konseri olacak. Burada Harput’un eserleri seslendirilecek. Bu programı Ankara’da faaliyet gösteren Elazığ Vakfı ile Elazığ Dernekler Federasyonu işbirliğiyle gerçekleşiyor. İlki Elazığ’da ikincisi Ankara’da yapıldı. Üçüncüsü ise İstanbul’da yapılacak. Dolu dolu, eğlenceli, keyifli bir gece olacağı kanaatindeyim…Federasyon 2,5 senede güzel projelere imza attı ve atmayada devam edecek yönetimimizin ve özellikle her projede bizi yanlız bırakmıyan Mustafa ATAŞ 'a teşekkür ediyorum .” şeklinde konuştu.

Copyright 2022 - Tüm Hakları Saklıdır.